Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu, bu kimyasallara maruz kalan astımlı çocukların hayatının kâbusa dönüştüğüne dikkat çekiyor!
Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu, alerjisi olsun ya da olmasın bu kimyasallara maruz kalan birçok çocukta ve yetişkinde havayolu hassasiyeti oluştuğunu belirtiyor. Alerjisi ve Astımı olan kişilerde ise, bu maddelere fazla ölçüde maruz kalmak astım alevlenmesini de beraberinde getiriyor. Astım alevlenmesine neden olan uyaranların başında kimyasal madde buharı ve sigara geliyor. Astımlı yetişkinler çamaşır suyu, parfüm gibi sık kullanılan kimyasallarla şikâyetlerinin arttığını rahatça ifade edebiliyorken; çocuklar için bunu fark etmek çok daha zor oluyor. Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu; astımlı olmayan anne ve babaların, kendi hayatlarına son derece doğal bir şekilde girmiş olan kimyasalların olumsuz etkilerini çocuklarında astım sıkışması olarak gösterebileceğini düşünmediklerini belirtiyor.
Özellikle evlerde ve okullarda hijyen nedeniyle çamaşır suyu, kolonya, anti-bakteriyel el temizleme jeli gibi malzemelerin kullanılmasının bir çok astımlı çocuk için atak ve kabus anlamına geldiğine değinerek, bu maddeleri soluyup, nefes darlığı yaşayan çocuğun çoğu kez gününü revirde tamamlamak zorunda kaldığına dikkat çekiyor.
Yayın Adı: Horest Food&Equipment
Tarih:01.11.2011
Sayfa:54
Periyod: Aylık / Dergi
Tiraj: 9.500