Bir bütün olarak bu önlemlerin her birini yapmak zaman gerektiriyor, masraflı... Örneğin koltukların değiştirilmemesi, perdelerin uygun hale getirilmemesi durumunda akarlar, akarlardan arındırılmış oyuncaklara hareket eder mi? Aileler bunların tümünü yapmadıklarında parça parça yaptıklarında yine de fayda sağlayabilirler mi?
Ev tozu akarlarına alerji dünyada en çok görülen alerjidir. Ev tozu akarları gözle görülmeyen böcek grubundan mikroskopik canlılardır. İnsan deri döküntülerini yiyerek beslenirler. Çevremizde milyonlarca ev tozu akarı ile birlikte yaşarız. Bunları ve parçalarını soluduğumuzda eğer alerjimiz varsa astım ve alerjik nezle gibi solunum sistemi sorunları yaşarız. Ev tozu akarları en çok halılarda yaşar. Yatak yastık yorgan da sevdikleri bir diğer yaşam alanıdır. Koltuklar, kadife perdeler, tüylü oyuncaklar da bunları izler.
Alerjik bir çocuğun evinden halıların kaldırılması gerekir. Yerine ince çamaşır makinesinde yıkanabilen dokuma kilimler konulmalıdır. Bu kilimlerin 15 günde bir makinede yıkanması gerekir. Yatak yastık için özel alerji kılıfı kullanılması gerekir. Tüylü oyuncaklar ve kadife perdeler kaldırılmalıdır. Çocuğun temas ettiği battaniye çarşaf gibi pamuklu eşyaların haftada bir 60 derecede yıkanması gerekir. Bu önlemlerden alınabilen kısmı alınmalıdır. Her yapılan işlem bardağı biraz daha boşaltacaktır. Bardak ne kadar az ev tozu ile dolu olursa alerjik belirtiler de o kadar az görülecektir.
Ancak ev tozundan yüzde yüz uzak durmak mümkün değildir. Bu durumda evde mecburen kalan bir miktar akara çocuğun tepki vermemesi için dilaltı damla aşı tedavisi ile çocuğun ev tozu akarına alıştırılması gerekir.